Perched above the rolling Greenway— the “Emerald Necklace” of the city— Boston will see a brand new jewel of hope in the ever evolving union of history and modernity. 

Opposite Rowe’s Wharf, the 7,680-square-foot blend of brick and glass, teeming with the latest in smart technology, will be sited within the Custom House National Historic District. A district that already includes building landmarks such as the Flour and Grain Exchange, the Batterymarch Building, Faneuil Hall and Quincy Market. Developer, New Boston Ventures, engaged Finegold Alexander Architects to mastermind a seamless transition from a dense, business district to a tranquil, open green space. The landscaping for the project will be thoughtfully designed by The Copley Wolfe Design Group; the same firm who worked on the original plan for the Greenway. 

The contemporary 12-story, mixed-use, Waterfront development will feature 36 luxury residences— with 31 one-, two- and three-bedroom homes that offer stunning views of the Waterfront and Greenway— as well as five artist live/work spaces spanning the upper floors. The facade of The Times, a 1940s watering hole, will remain intact as part of the historic four-story Bulfinch warehouse, designed by architect Charles Bulfinch (Note: Bulfinch is the famed State House designer). Ground-level retail space including a café with indoor and outdoor seating will be carefully designed around the face of the landmark. LDa Architecture and Interiors have reimagined the foyer of the reclaimed historic structure to include a sky-high, glassed-in lobby with an inviting fireplace for those brisk New England evenings. The lobby’s second-level piano nobile will offer an exclusive 500-square-foot fitness center, plus private dining and catering space for up to 20 guests.

The residences will feature open layouts with sky-high ceilings, floor-to-ceiling glass, and hardwood flooring. State-of-the-art kitchens with high-end appliances will boast European-style cabinetry and gleaming, white quartzite counters. One and two bedroom units feature private outdoor balconies. Three lofty penthouse duplexes will flow with open staircases with glass handrails that will have owners feeling like they are already dreaming as they float up to their bedroom (each with lavish en suite bath), or to their private roof deck— complete with stunning views. International buyers, empty nesters, and young professionals alike will be drawn to the smart technology that encourages less work, and more play, time. 

This brand new technology includes the fully automatic parking system, Park Plus, which allows residents to punch a code into their mobile device to summon their car from its underground garage den. 

And if all this doesn’t tempt you enough? With the Financial District as its backyard, a sea of green grass buzzing with dog walking residents and tailored-suit executives in the lunch line at their favorite food truck, it’s the optimal location for The Boulevard’s mission – to get the live, work, play, balance just right.

See my original article published in Scene Magazine: The Boulevard | Scene Magazine